неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Борси / GS дава достъп на инвеститорите лесно да следват хеджфондовете

GS дава достъп на инвеститорите лесно да следват хеджфондовете

Щатската инвестиционна банка Goldman Sachs пусна нов индексен фонд, който позволява на индивидуалните инвеститори лесно да следят хеджфондовете и техните позиции.

Фондът ще следи индексът на GS – Hedge Fund VIP Index, който следва 10-те най-често срещани дълги позиции на хеджфондовете. По-рано през тази година, в него се включваха компании като Apple, Yahoo и Microsoft.

Хеджфондовете бият пазара през октомври

Според Goldman, новият фонд, ще дава възможност на индивидуалните инвеститори да насочват своите средства към „най-важните“ идеи на дългите хеджфондове, както и към най-нагорещените имена на пазара във всеки един момент.

фондове

Разходната норма на фонда е сравнително ниска – при ниво от 0.45%, което е фрагмент от таксите на хеджфондовете, които все още работят със схемата две на двадесет. Или два процента от стойността на активите, под формата на годишна такса и 20% от реализираната печалба.

Фондът ще започне да се търгува от 3-ти ноември, като стартира с 20 милиона долара активи.

Идеята да се следват хеджфондовете и водещите портфолио-мениджъри, не е нова и открита от щатската инвестиционна банка. Много взаимни фондове до момента, инвестират на принципа „фонд от фондове“.

Има и други алтернативни индексни фондове, които следват водещите портфолио-мениджъри и гениални инвеститори, които също са подходяща алтернатива за тези, които искат да копират сделките на утвърдените имена.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *