събота , август 19 2017
Начална Страница / Борси / GS: Средата е предизвикателна

GS: Средата е предизвикателна

Щатската инвестиционна банка Goldman Sachs изнесе резултатите си за второто тримесечие на годината. И въпреки, че те се оказаха по-добри от консенсусните очаквания, коментарите на институцията за средата в която оперират фондовите пазари, би трябвало сериозно да притесни инвеститорите.

Как да сте по-успешни на фондовите пазари?

Банката отчете по-добри приходи от търговия с инструменти с фиксиран доход и суровини, които са с 20% повече в сравнение със същия период на миналата година. И все пак, налице е известно забавяне, по направление на търговията с акции.

предизвикателна среда

Това, което е по-притеснително за инвеститорите обаче, са коментарите на GS:

“Въпреки, че пазарните условия се подобриха значително спрямо първото тримесечие на годината, те остават предизвикателни. Средата за правене на бизнес е трудна, в условията на ниски лихви, политическа несигурност и опасения относно световния ръст“, коментираха от инвестиционната банка.

Ключът в изказването е „предизвикателна среда“. Според пазарните наблюдатели, ако перспективите за следващото тримесечие бяха добри, то банката не би използвала тези думи.

В същото време търговията с акции, която е почти толкова важна за финансовата институция, колкото и тази с инструменти с фиксиран доход, не отговори на средните очаквания на пазара и се понижи с 12% на годишна база.

Външните пазари VS БФБ (предимства и недостатъци)

„По време на тримесечието, оперативната среда е била засегната от по-ниски нива на клиентската активност и търгуваните обеми и намаляващата волатилност, в сравнение с първото тримесечие на годината“, коментираха още банката.

Перспективите пред звеното за инвестиционно банкиране не са били много по-оптимистични. Приходите от инвестиционно банкиране се понижиха с 11% за годината, поради по-ниските такива от такси и комисиони по сливания и поглъщания.

Провери също

диверсификация

Как да подберете подходящия за вас индексен фонд?

Както вече споменахме не веднъж, инвестирането в индексни фондове, би следвало да се предпочита от …