неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Борси / Перфектната компания за вашия портфейл…

Перфектната компания за вашия портфейл…

В условия на очаквана ниска възвръщаемост на световните фондови пазари през следващото десетилетие, алтернатива за инвеститорите могат да са компаниите изплащащи дивидент.

Вижте още: Защо да инвестирате в дивидентни компании?

Както вече споменахме, те са идеалния вариант за дългосрочните инвеститорски портфейли. Причината – носели са по-висока доходност в дългосрочен план.

Според изследване на Standard & Poor’s, изплащащите дивидент компании са генерирали доход за инвеститорите 22 пъти по-висок от този, генериран от компаниите неизплащащи дивидент за периода между 1972 и 2014-та година (с отчитане на изплатения дивидент).

дивидент

След като уточнихме това, ще ви посочим една компания, която идеално може да пасне в дивидентния ви портфейл.

Освен, че се отличава с изключителна дивидентна доходност в размер на 13.06%, тази компания се отличава и с покупки от страна на инсайдъри, в лицето на изпълнителния й директор (един от най-сигурните признаци за здравословното състояние на една компания е когато мениджърите й купуват акции).

Компанията се казва ARMOUR Residential REIT Inc., а нейният изпълнителен директор и президент Джефри Дж. Цимер е купил на 4-ти май 15 000 акции на стойност 293 337 долара, или средно по 19.56 долара всяка.

Вижте още: Как кутия цигари на ден може да се превърне в 1 милион долара след 50 години?

За сравнение, акциите на компанията завършиха вчерашната борсова сесия при ниво от 20.29 долара за брой. През последната една година те са се търгували в диапазона между 16.61 долара и 24.64 долара.

Компанията изплаща дивидента всеки месец, което може да е изключително удобен източник на доход за инвеститорите. За последно изплатения през април дивидент е бил намален до 27 цента, от 33 цента, или понижение от 18%.

Намаляването на дивидента през последната една година е била основната причина за спада в акциите на компанията.

Дори и въпреки намаляването му обаче, дивидентната доходност все още е значително над всичко друго, което могат да получат инвеститорите в условията на рекордно ниски лихви в САЩ и по света.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …