събота , януари 20 2018
Начална Страница / Борси / Инвеститор милиардер разкри основните проблеми на хеджфондовете

Инвеститор милиардер разкри основните проблеми на хеджфондовете

Кой може по-добре да определи какви са основните проблеми на индустрията за управление на активи, ако не човек от самия сектор?

Именно това прави Тони Джеймс, ръководител на звеното за алтернативно инвестиране на финансовия гигант Blackstone.

За пръв път Джеймс прави това през май, когато заяви, че хеджфондовете могат да загубят до 25% от техните активи.

Л. Купърман към младите: Не инвестирайте в хеджфондове

„Честно, това което ни предстои да видим е преминаване на активите под управление от хора, към машини. Очакваме също така да продължим да ставаме свидетели на отлив на капитали от фондове с високи такси и комисиони, към такива с ниски. В допълнение можем да видим, преминаване на активи от фондове с висока ликвидност, към такива с по-малка. Когато имате за пример индустрия, която постоянно се представя по-зле от пазара, но продължава да се придържа към правилото 2 и 20, то това е фундаментален проблем“, коментира още Джеймс.

hedge

На първо място, секторът на управление на активи във все по-голяма степен разчита на компютри и математически модели, а не толкова на физически трейдъри.

Съгласно даннните от май, шест от осемте най-добри мениджъри през последната една година са били роботи, разчитащи на компютърни модели и програми в инвестирането.

На второ място, налице е преминаване от високоразходните активно управлявани фондове, към нискоразходните индексни фондове. Те освен с по-ниски разходи се отличават като цяло и с по-добро представяне.

На трето място, в среда на рекордно ниски лихви, инвеститорите преместват ликвидност към активи, които изостават, в търсене на по-добра доходност. Това включва активи като недвижими имоти, дълг и др.

Като цяло, възвръщаемостта на хеджфондовете през юни е била 1.6%. Това е наполовина на доходността на широкия щатски индекс S&P 500 за този период.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *