събота , януари 20 2018
Начална Страница / Борси / Инвеститорите бързат към ливъриджните фондове базирани на злато

Инвеститорите бързат към ливъриджните фондове базирани на злато

Златото не предоставя дивидент и няма вътрешна стойност, факт, който кара Бъфет да не е особено голям фен на метала.

Станли Дръкънмилър се върна към златото

И въпреки това, голяма част от инвеститорите се насочват към индексни фондове базирани на цената на метала, включително и към ливъриджнати такива.

Активите на фондове като Direxion Daily Junior Gold Miners Index Bull 3x Shares са нараснали почти три пъти, през последните два месеца, като броя на търгуваните акции на фонда се е увеличил близо четири пъти през тази година.

инвестиционни алтернативи

Това в среда на понижен интерес към акциите на индексните фондове базирани на златодобивни компании, както и на най-големия индексен фонд базиран на златото – SPDR Gold Shares.

Инвеститорите, които искат да избягат от политическата несигурност в САЩ и Европа, се насочват към златото през последните седмици. Интересът е висок и в среда на очаквания, Фед да не е особено агресивен в политиката си на повишение на лихвите през тази година.

И докато залозите върху индексни фондове, базирани на златодобивни компании имат предимства, свързани с изплащания от компаниите дивидент, ливъриджните фондове върху цената на златото, се отличават с изключително силно представяне.

Например фондът Direxion е донесъл доход за инвеститорите от близо 180%, след десет-месечното му дъно през декември, в среда на повишение в цената на златото от около 10%.

„Това са залози, базирани на очаквана несигурност“, смята Барт Мелек, ръководител на звеното за търговия със суровини на TD Securities. „По този начин инвеститорите максимизират своята възвръщаемост“, допълва още експертът.

Разбира се, инвеститорите трябва да са наясно, че този род ливъриджнати фондове, повишават рисковете за по-значителни загуби, които превишават в пъти промяната в цената на златото.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *