четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Борси / Инвеститорите с рекордни „бичи нагласи“ от 2008-ма година

Инвеститорите с рекордни „бичи нагласи“ от 2008-ма година

Въпреки политическата несигурност в световен мащаб и близките до рекордните стойности нива на индексите, инвеститорите са с рекордни бичи настроения за пазарите, коментира главният анализатор на Deutsche Bank – Торстен Слок.

Слок посочва графика, според която, инвеститорите смятат, че е налице по-малко от 10% шанс за „мечи пазар“ през следващите 12 месеца, както и дори още по-малка вероятност, такъв да се случи през следващите шест месеца.

фондови пазари

Анализаторът припомня още, че за последен път, когато инвеститорите са били толкова убедени, е било малко преди началото на финансовата криза от 2008-ма година.

Експерт: Щатските индекси са скъпи, но това едва ли ще доведе до корекция

„Въпреки огромната политическа несигурност в САЩ и Европа, фондовите пазари продължават да виждат минимални рискове на хоризонта, по отношение на вероятността да станем свидетели на корекция за индексите от 20% или повече. Това е най-малкия процент от 2008-ма година насам“, коментира Слок в писмо към клиентите на банката.

Щатските акции поскъпнаха сериозно, след изборната победа на Доналд Тръмп, в очакване на данъчни облекчения и фискални стимули. Повишението отведе индексите до нови рекордни стойности, като Dow премина психологическата граница от 21 000 пункта, след речта на Тръмп на 28-ми февруари.

Разбира се инвеститорите не бива да забравят, че миналото не прогнозира бъдещето. Фактът, че нещо се е случвало не означава, че случилото се ще се повтори. С други думи, едва ли можем да очакваме финансов крах подобен на този от 2008-ма година, само защото „бичите нагласи на инвеститорите“ са рекордни.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *