неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Борси / Как имотите бият портфолио-мениджърите последните 15 години?

Как имотите бият портфолио-мениджърите последните 15 години?

Скучно събитие това лято ще даде отговор на въпроса, къде грешат основно портфолио-мениджърите и защо усилията им да бият пазара са традиционно неуспешни.

Става въпрос за събитието, на което дружествата със специална инвестиционна цел (REIT), които малко странно през последните петнадесет години от тяхното създаване, бяха причислени във финансовия сектор, ще бъдат обособени като самостоятелен инвестиционен клас.

Тези дружества са собственици на инвестиционни имоти, като търговски и др. и генерират сериозна дивидентна доходност за инвеститорите.

Вижте още: Кой контролира 88% от кеша на хеджфондовете?

Отделянето им до голяма степен ще даде отговор на въпроса, къде не успяват портфолио-мениджърите в опитите си да бият пазара. Причината е, че последните широко неглежират дружествата със специална инвестиционна цел, което е и основната им грешка.

Time-to-MArket

От 2000-та година насам, REIT-дружествата, са генерирали за инвеститорите среден годишен доход от 12%, според данни на J.P. Morgan Asset Management. Това е превишило с доста класираните на второ място високодоходни облигации, носели доход за инвеститорите в размер на 7.9%, както и доходността на големите щатски компании от 4.1%.

Въпреки доброто представяне на този род активи, близо 40% от големите инвестиционни фондове, насочващи инвестиции основно към дружествата от S&P 500, не притежават дружества със специална инвестиционна цел.

Големият въпрос е защо инвеститорите игнорират този род фондове?

Причината донякъде е проста. За специалистите, този тип инвестиционни схеми са много по-трудни за анализиране, защото представянето им зависи основно от случващото се в реалната икономика.

Вижте още: Защо да инвестирате в дивидентни компании?

За разлика от тях, представянето на технологичните компании например, в много по-голяма степен се определя от това кои сектори са горещи, и кои не.

Както сочи историята обаче, с примера с Altria, често скучните инвестиции са най-доходоносни.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …