петък , януари 19 2018
Начална Страница / Борси / Какъв е капиталовият минимум за инвестиране на щатските пазари?

Какъв е капиталовият минимум за инвестиране на щатските пазари?

Едно от най-честите оправдания на хората, да не инвестират на фондовите пазари, (освен това че са рискови), е че нямат достатъчен капитал.

Колко точно трябва да имате обаче, за да инвестирате на световните фондови пазари?

Краткият отговорът е пет долара…

пет долара

По-добрият отговор е – 1000 долара, но само ако сте изчистили скъпите си кредитни задължения, като балансите си по кредитните си карти и имате заделени във фонд за спешни нужди поне шест месечни заплати.

Вижте още: Пет съвета да инвестирате по-добре на фондовите пазари

Всъщност инвестициите на фондовите пазари не изискват големи капитали. Важно е обаче, тези капитали, независимо от техния размер, да са такива, които няма да ви трябват дълго време.

Целта на инвестициите на свободните ви спестявания е те да растат с темпове, по-високи от тези в банката.

Arbitrage-Fund

Предвид на рекордно ниските лихви по депозитите у нас (и отрицателни в еврозоната), това означава, че почти всяка доходност над нулата, на фондовите пазари, ще е по-добро решение за вашите спестявания.

Инвеститорите е добре да имат в предвид, че инвестициите на фондовите пазари като цяло са рискови, и могат да носят след себе си не само печалби, но и загуби.

Встъпвайки с ясното съзнание за това, пред инвеститорите има много възможности на глобалните пазари. Финансовите стартъпи, пък направиха истинска революция в начина по който можете да участвате на тях.

Например приложението Robinhood, дава възможност да търгуват без комисиони (което е сериозно предвид на традиционните брокерски комисиони стартиращи от три долара нагоре, или базирани върху броя на изтъргувания обем акции).

За целта в сметката си трябва да имате само средствата необходими за закупуването на определен брой от харесаната от вас акция. Това може да варира от центове за определени пени-акции до над 212 000 долара за една акция на Berkshire Hathaway, клас А.

Инвеститорите трябва да имат в предвид, че покупките на индивидуални акции е по-рисково от това на индексни фондове, базирани върху широки индекси и предоставящи им широка диверсификация, на ниска цена.

spy-etf-investing

Според Уорън Бъфет, най-добрата инвестиция, която индивидуалните инвеститори могат да направят е в базиран на широкия индекс S&P 500 индексен фонд. Например SPY е такъв фонд, чиито акции се търгуват при нива от около 205 долара. Или това ще е сумата необходима ви да започнете, ако ползвате приложението.

Вижте още: Този индексен шпионен не се крие от светлината на прожекторите

Можете да започнете инвестиции с минимална сума от 5 долара с ползването на мобилни приложения като Stash, или Acorns. И двете позволяват да започнете да инвестирате с тази сума, като ви предлагат избор между няколко фонда между които да изберете.

В крайна сметка ще притежавате малка част от стойността на една акция от тези фондове, или нещо като да живеете в една стая със съквартирант. Acorns ви позволява да закръгляте всяка похарчена сума и разликата до по-високата стойност автоматично да се инвестира. Така ще инвестирате без да ви тежи, или да го усещате сериозно.

Има и други безплатни приложения, които ви помагат да инвестирате, като Betterment и Wealthfront. Те използват компютърни модели, за да направят най-подходящия инвестиционен микс въз основа на рисковия ви профил, възраст доход и инвестиционни цели.

И докато Betterment няма минимален изискуем праг, то за да ползвате Wealthfront ви трябват минимум 500 долара.

Провери също

злато

Златото ще поскъпва през 2017 година

Златото ще поскъпне през тази година, въпреки перспективите за нарастване на физическото предлагане на метала, …