неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Борси / Какво да очаквате от технологичните компании и техните резултати?

Какво да очаквате от технологичните компании и техните резултати?

Отчетният сезон за щатските компании стартира с пълна сила и фокусът на инвеститорите е много вероятно да се насочи към технологичните компании. Ето и какво могат да очакват инвеститорите, зя някои от най-горещите имена ориентирани към ръст.

Защо да инвестирате в компании повишаващи дивидента си?

Amazon

Акциите на Amazon поскъпваха през по-голямата част на миналата година, но в края на годината загубиха от скоростта си, след отчетени по-слаби резултати през третото тримесечие. Натежаха и по-слабите данни в Северна Америка, както и прогнозите за празничните продажби.

амазон

От друга страна, Джеф Безос продължава да инвестира агресивно и в други бързо-развиващи се сегменти, което може да направи компанията добре позиционирана в дългосрочен план.

Резултатите ще бъдат изнесени на 26-ти януари, а нова слабост в тях, могат да я поставят отново под низходящ натиск.

Alphabet

Компанията-майка на Google изнесе добри резултати през третото тримесечие, като повиши програмата си за обратно изкупуване на собствени акции до над 7 милиарда долара. Това бе втория път в историята й, с подобен обем на обратно изкупуване.

Въпреки първоначално негативните реакции към резултатите й, от 2-ри декември до момента, книжата поскъпнаха със 7%, спрямо едва 3% за широкия щатски индекс.

Следващият доклад на компанията ще е на 26-ти януари.

Налице са признаци, че основният бизнес на компанията се развива много добре, което може да означава още едно добро тримесечие за компанията.

Intel

Акциите на Intel Corp. се блъскат в „стена“ всеки път, когато се повишат до ниво от 37 долара за брой. Ако компанията не изнесе изключителни резултати, едва ли това ниво ще бъде преодоляно и през настоящото тримесечие.

От последния отчет, акциите на Intel регистрираха сериозни загуби, след оповестените планове за намаляване на разходите и закриване на 12 000 позиции. Отчетът на компанията ще стане реалност на 26-ти януари.

Microsoft

Акциите на Microsoft Corp. се представяха много добре през изминалата година, като добавиха 20% към стойността си. Те регистрираха и нов исторически рекорд през третото тримесечие на миналата година.

През последните девет тримесечия, компанията посрещаше, или превишаваше средните очаквания на анализаторите, което на практика сериозно повиши очакванията към нея и за настоящите резултати. А те ще бъдат оповестени отново на 26-ти януари.

Apple

През изминалата година акциите на Apple се представяха доста добре, като отбелязаха ръст от близо 20%. И макар книжата на компанията да са под върховете им от 2015-та година, според експертите, голяма част от негативните очаквания за забавяне на ръста в продажбите й, вече са заложени в нивата й.

Това оставя „вратата отворена“ към позитивни изненади. Резултатите ще бъдат изнесени на 31-ви януари.

Facebook

социална мрежа

Facebook Inc. стартира новата година изключително добре, като регистрира двуцифрен ръст в проценти. Доминиращата социална мрежа, продължава да разраства своя бизнес, като разширява влиянието си и върху много други сектори. Експертите прогнозират, че потребителската й база ще нарасне до 2 милиарда потребителя през тази година.

Компанията се очаква да оповести резултатите си на 1-ви февруари. От първичното си публично предлагане до момента, компанията е изнесла по-слаби от очакванията данни, само в едно тримесечие.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *