четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Борси / Какво мисли за пазара новият най-голям „бик“ на Уолстрийт?

Какво мисли за пазара новият най-голям „бик“ на Уолстрийт?

Уолстрийт се сдоби с нов най-бичи настроен анализатор, в лицето на Бинки Чада, главният инвестиционен стратег на Deutsche Bank. В писмо към клиентите на институцията, Чада прогнозира, че широкият щатски индекс S&P 500, ще завърши годината при ниво от 2 600 пункта.

За сравнение прогнозата на досегашния най-голям бик на пазара – Джон Правийн, главният инвестиционен стратег на Prudential, бе за ниво на индекса от 2 575 в края на годината.

Ето как да таймирате щатския пазар!

И Чада и Правийн, очакват щатския пазар, да запази енерцията си на ръст, след изборната победа на Тръмп през ноември.

Чада обаче, изтъква други мотиви за по-нататъшното повишение на показателя. Според него, в основата на ръста не са очакваните политики за намаляване на данъците и регулациите, или пък очакваните нови инфраструктурни проекти. А по-скоро отпадане на фактора несигурност, заложен в нивата на акциите, преди президентските избори, които бяха изключително напрегнати.

бичи пазар

„V-образното възстановяване на БВП и печалбите на компаниите, което се развива през последната една година, най-вероятно ще продължи и през тази година“, прогнозира още експертът.

Според Чада, ръстът в печалбите на щатските компании ще е при ниво от 13% през тази година, което е далеч над средните прогнози на анализаторите за повишение в границите на 7-8%.

Въпреки, че широкият индекс се търгува при съотношение цена-печалба от 19, което е по-високо от средното му в исторически план, акциите не изглеждат скъпи, смята още стратегът.

„При повечето възстановявания на пазара в миналото, съотношението е било по-високо от средното, защото инвеститорите очаквали ръст на печалбите на щатските компании, са залагали това в нивата на търговия. Пазарът все още има накъде да се възстановява“, допълва Чада.

Фактор, който ще съдейства за по-нататъшния ръст, е и обратното изкупуване на собствени акции от компаниите. Според Чада, компаниите ще похарчат 500 милиарда за покупки на собствени акции през тази година, което ще предопредели и ръста от 10% в широкия индекс от тук нататък.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *