събота , януари 20 2018
Начална Страница / Борси / Какво трябва да знаете за последната пълна седмица на Уолстрийт?

Какво трябва да знаете за последната пълна седмица на Уолстрийт?

Настоящата седмица е последната пълна седмица за щатските пазари. Ето и всичко, което трябва да знаете за нея.

Индексът на сините чипове Dow е близо до рекордното ниво от 20 000 пункта и е напълно възможно да станем свидетели на опит, нивото да бъде достигнато.

Изведнъж всички станаха оптимисти за щатския пазар

До четвъртък няма съществени макроикономически данни за щатската икономика, когато ще бъдат оповестени прогнозните данни за ръст на щатската икономика. Очакванията са, за повишение от 3.3%, през изминалото тримесечие.

щатски индекси

Ден преди това, в сряда, ще бъдат изнесени данните за продажбите на съществуващи жилища, като прогнозите са за 5.54 милиона през ноември, спрямо 5.6 милиона на годишна база, месец по-рано.

Отново в четвъртък, погледите на инвеститорите, освен към БВП, ще бъдат насочени и към първоначалните молби за помощи за безработица. Те се очакват да възлязат на 255 000, спрямо 254 000, седмица по-рано. Отново в четвъртък ще видим данните за ръста на личните доходи, с очаквания за повишение от 0.3%, спрямо 0.6%, месец по-рано, както личните разходи, които се очаква да нараснат с 0.5%, спрямо 0.3%, месец по-рано.

В петък ще бъдат изнесени данните за потребителското доверие на мичиганския университет за декември, като се очаква той да възлезе на 98 пункта, или колкото бе и през ноември.

„Настоящият бичи пазар, много прилича на този от 50-те години на миналия век. Стартирал при изключително ниски лихви от 1.5% през 1946-та година, ръстът на S&P 500 е продължил до 60-те години, като за периода, индексът е добавил 460% към стойността си. Бичият пазар приключи през 1966-та година, с достигането на лихвите до нива от 5-6%“, коментира Стивън Сютмайер, технически анализатор в Bank of America Merrill Lynch, в писмо към клиентите на финансовата институция.

И според други технически анализатори, може да сме едва в началото на „вторичен бичи пазар“, който да продължи 14-15 години. И докато пазарът, може да вижда своите върхове и спадове, през този период, като цяло, посоката може да е нагоре.

Изведнъж, все повече стават анализаторите, които не говорят за нива от 2 300 пункта за широкия S&P 500 през следващата година, а се споменават нива като 3000, 4000 и дори 6 000!?

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *