вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Борси / Кои компании продаваха и кои купуваха, гениалните инвеститори третото тримесечие?

Кои компании продаваха и кои купуваха, гениалните инвеститори третото тримесечие?

Данните за позициите на хеджфондовете към края на септември излязоха и всички ние можем да погледнем към това, какво са правили някои от най-великите инвеститори през този период.

И гениалните инвеститори не винаги успяват да бият пазара (вижте представянето им)

Част от хеджфондовете са направили залози на компании от здравния сектор, както и върху застрахователни бизнеси, през месеците преди президентските избори. Фармацевтичните и биотехнологичните компании се оказаха големите печеливши, след изборната победа на Тръмп.

Фондът Third Point LLC, на Даниел Лоб, е добавил като нова позиция Humana (HUM). Лари Робинс се е фокусирал също върху Humana и Anthem (ANTM). От друга страна Дейвид Айнхорн и неговия Greenlight Capital са закрили дела си в Humana през третото тримесечие.

чудо БФБ

Джон Поулсън, е намалил позициите си в Shire (SHPG), Allergan (AGN), Mylan (MYL) и Teva (TEVA), като е открил нова позиция в Biogen (BIIB).

Third Point също е намалил дела си в Allergan, докато Viking Global, управляван от Андреас Халворсен, е закрил позицията си в производителя на ботокс.

Технологичните компании са продължили да са сред любимите позиции на известните инвеститори. Компаниите от сектора обаче, бяха сериозно разпродадени, след изненадващата изборна победа на Доналд Тръмп.

Alibaba е била популярна позиция сред инвеститорите. Нови позиции в компанията са инициирали Стан Друкенмилър, Даниел Лоб и Филип Лафонт, посредством управляваните от тях фондове.

Хеджфондовете също така са купували акции на Apple през третото тримесечие, като в компанията нова позиция са открили Дейвид Тепър и Филип Лафонт.

Някои от фондовете са заели и сериозни къси позиции. Например Appaloosa, на Дейвид Тепър е закупил пут-опции на индексния фонд SPY, базиран на широкия S&P 500, в размер на 2.5 милиона акции. Tiger Management, на Джулиан Робъртсън, също е имал пут-опции на индексния фонд за 389 200 акции.

Семейният фонд на Джордж Сорос е продал пут-опциите, които е имал за 3.3 милиона акции на индексния фонд SPDR S&P 500 ETF. По последни данни, Сорос е държал пут-опции базирани върху 675 000 акции на фонда.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *