петък , февруари 24 2017
Начална Страница / Борси / Кои компании продаваха и кои купуваха, гениалните инвеститори третото тримесечие?

Кои компании продаваха и кои купуваха, гениалните инвеститори третото тримесечие?

Данните за позициите на хеджфондовете към края на септември излязоха и всички ние можем да погледнем към това, какво са правили някои от най-великите инвеститори през този период.

И гениалните инвеститори не винаги успяват да бият пазара (вижте представянето им)

Част от хеджфондовете са направили залози на компании от здравния сектор, както и върху застрахователни бизнеси, през месеците преди президентските избори. Фармацевтичните и биотехнологичните компании се оказаха големите печеливши, след изборната победа на Тръмп.

Фондът Third Point LLC, на Даниел Лоб, е добавил като нова позиция Humana (HUM). Лари Робинс се е фокусирал също върху Humana и Anthem (ANTM). От друга страна Дейвид Айнхорн и неговия Greenlight Capital са закрили дела си в Humana през третото тримесечие.

чудо БФБ

Джон Поулсън, е намалил позициите си в Shire (SHPG), Allergan (AGN), Mylan (MYL) и Teva (TEVA), като е открил нова позиция в Biogen (BIIB).

Third Point също е намалил дела си в Allergan, докато Viking Global, управляван от Андреас Халворсен, е закрил позицията си в производителя на ботокс.

Технологичните компании са продължили да са сред любимите позиции на известните инвеститори. Компаниите от сектора обаче, бяха сериозно разпродадени, след изненадващата изборна победа на Доналд Тръмп.

Alibaba е била популярна позиция сред инвеститорите. Нови позиции в компанията са инициирали Стан Друкенмилър, Даниел Лоб и Филип Лафонт, посредством управляваните от тях фондове.

Хеджфондовете също така са купували акции на Apple през третото тримесечие, като в компанията нова позиция са открили Дейвид Тепър и Филип Лафонт.

Някои от фондовете са заели и сериозни къси позиции. Например Appaloosa, на Дейвид Тепър е закупил пут-опции на индексния фонд SPY, базиран на широкия S&P 500, в размер на 2.5 милиона акции. Tiger Management, на Джулиан Робъртсън, също е имал пут-опции на индексния фонд за 389 200 акции.

Семейният фонд на Джордж Сорос е продал пут-опциите, които е имал за 3.3 милиона акции на индексния фонд SPDR S&P 500 ETF. По последни данни, Сорос е държал пут-опции базирани върху 675 000 акции на фонда.

Провери също

фондови пазари

Почти целият ръст на Dow, предопределен от четири компании

Индексът на сините чипове Dow Jones, регистрира солиден ръст през 2016-та година, както и невероятно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *