неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Борси / Това са компаниите с най-голям потенциал за ръст според GS

Това са компаниите с най-голям потенциал за ръст според GS

Анализаторите от Уолстрийт очакват широкият индекс S&P 500 да приключи годината при нива близки до настоящите му. Ето защо, на мода сред експертите отново се връща „подбора на акции“.

Вижте още: Егото е най-големият враг на инвеститорите

Перспективите за добро представяне на посочената стратегия до края на годината са много добри, според щатската инвестиционна банка Goldman Sachs, както и главният й стратег за търговия с акции – Дейвид Костин.

Stocks-up-770x470

А ето и кои са акциите с най-голям потенциал за ръст до края на годината според GS, които в най-голяма степен могат да бият пазара.

С най-голям потенциал за ръст е посочена компанията First Solar Inc. Въпреки, че акциите на компанията са загубили 23% от началото на годината, според инвестиционната банка те имат потенциал за ръст в размер на 55%.

Втората компания с най-голям потенциал е Hanesbrands. Акциите на компанията могат да поскъпнат с 52% до края на годината, ако достигнат поставената от анализаторите на щатската банка цел.

44

Сред компаниите с добър потенциал са посочени още eBay Inc., Marathon Petroleum Corp и Cigna Corp.

Само една компания от групата „FANG”, повела ръста през изминалата година
(Facebook Inc., Amazon.com, Inc., Netflix Inc., и Alphabet Inc.) попада в списъка на потенциалните компании за ръст и това е Netflix. Пред компанията е възможен ръст от 23%.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …