петък , януари 19 2018
Начална Страница / Борси / Предстои най-лошия месец в исторически план за щатските пазари

Предстои най-лошия месец в исторически план за щатските пазари

Предстои най-лошият месец за щатските пазари, поне на база на историческото им представяне…

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се е понижавал през деветия месец на годината през последните 20, 50 и 100 години, според данни на Bespoke Investment Group.

Тръмп: Щатските индекси са балон

„Пазарните бикове никога не са доволни, когато наближи септември. Това е така, защото в исторически план, това е най-лошият месец в годината за инвеститорите на щатските пазари“, се казва в изявлението на медията.

stock-markets-1-1

За последните сто години, средното представяне на индекса на сините чипове е била загуба от 0.96%, като позитивно е било представянето през месеца в 42% от случаите. За сравнение нито един друг месец от годината не е с отрицателно представяне за посочения период.

В допълнение, индексът се е понижавал средно с 0.88% през септември на последните 50 години, както и с 0.7% за последните двадесет.

Има и добра новина. Обикновено, когато индексът се е повишавал от началото на годината до деветия месец, той е отбелязвал ръст за месеца, макар и повишението да е било минимално, в размер средно от 0.11%.

Доста по-лоша е била ситуацията, когато индексът се е понижавал от началото на годината до септември. В тези случаи той е губил средно 2.7% от стойността си в деветия месец.

При всички случаи обаче, пред инвеститорите предстои интересен септември, предвид предстоящите избори в САЩ.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *