четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Борси / Фонд мениджърите се ориентират към по-ниско рискови активи

Фонд мениджърите се ориентират към по-ниско рискови активи

В писмо към своите клиенти, Дейвид Костин, главен анализатор фондови пазари в щатската инвестиционна банка Goldman Sachs коментира – „Фонд мениджърите в момента са в примката на дългия списък от рискове за пазара и повишението до нови рекордни нива“.

Ралито на щатските индекси се изравни с това от преди кризата от 1929-та

Макар да сме в началото на годината, цената на това да не си изцяло дълъг на пазара, или дори по-лошо – да си къс, вече взема своите жертви, коментира Костин.

Въпреки, че фондовите пазари бяха под ударите на сериозна несигурност през изминалата седмица, щатските индекси, някак си успяха да си проправят път към нови исторически върхове.

риск

Слабото представяне на европейските пазари, както и потенциалното повишение на лихвите от страна на Фед, все още не успяват да неутрализират оптимизма на щатските инвеститори.

В подобна среда обаче, сектори като този на комуналните компании, се радват на сериозен интерес. Защо това е така? Защото те, до голяма степен, се приемат като източник на сигурност за инвеститорите и застраховка, срещу бъдещи трусове, смята Костин.

Индексни фондове, базирани на енергийните компании, като IDU, както и базирани на дружества със специална инвестиционна цел, като IYR, регистрират сериозно завръщане, след като бяха изоставени, след „Тръмп ралито“, от ноември, допълва още Костин.

Химерични очаквания, като тези индексът Dow да достигне нива от 30 000 пункта, карат инвеститорите да се опитват да са изложени към пазара, но в същото време да са със сравнително консервативни експозиции.

Секторът на комуналните компании, е с повишение, изключително близо до това на широкия щатски индекс, възлизащо на 5.74% от началото на годината.

Всичко това поставя под въпрос, доколко здрав е фундаментът зад ръста на щатските индекси, смята още експертът на GS.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *