вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Борси / Стратег: Може и да не видим нов връх за S&P 500

Стратег: Може и да не видим нов връх за S&P 500

Щатският индекс на сините чипове – Dow Jones, отбеляза нов исторически връх, след изборната победа на Тръмп. Другият основен индекс обаче, широкия S&P 500, не успя да достигне нова най-висока стойност.

Според някои пазарни наблюдатели, едва ли щатският бенчмарк, ще успее да отбележи нов рекорд, поне до края на тази година.

Нови исторически рекорди за трите водещи щатски индекси

Джина Санчез, технически анализатор и основател на Chantico Global, смята, че ръстът на индекса, започва да губи от своята сила. Според нея показателя няма да успее да затвори над рекордната си стойност от 2 193.81 пункта, постигната през август, въпреки че от там го делят по-малко от 1%.

очаквания пазарни експерти

„Налице е все още твърде много несигурност на пазарите“, коментира Санчез, пред финансовото издание CNBC. “Макар, да станахме свидетели на ответна реакция от страна на инвеститорите, във връзка с победата на Тръмп, смятам, че основната част от тази реакция, вече е изчерпана“, коментира още Санчез.

Санчез, прогнозира ръст на щатската икономика между 1.8% и 2% по време на президентството на Тръмп. Това я кара да заключи, че пазарът расте в момента без особено яснота за бъдещето.

След близо седмично повишение, индексът S&P 500 добави 1.7% към стойността си от президентските избори насам, които се проведоха на 8-ми ноември.

И други експерти смятат, че ралито свързано с Тръмп е приключило. Един от тях е Мат Малей, трейдър в Miller Tabak. Той обаче, не изключва възможността щатският индекс да регистрира нов исторически рекорд до края на годината.

„Когато видим толкова голямо повишение, подобно на настоящото, пазарът обикновено връща малко, за да консилидира“, коментира Малей, пред CNBC. “На този етап сме свидетели единствено на странична консолидация. Т.е. възможно е да станем свидетели на възстановяване на ръста от настоящите нива“, допълва още експертът.

Според Малей, ако пазарните участници видят пробив на върха, то те могат да се върнат да купуват акции, за да не изтърват потенциално по-нататъшно повишение, независимо от това какво очакват да се случи по време на мандата на Тръмп.

Т.е. инвеститорите могат да изберат да се фокусират в много по-голяма степен върху това, какво може да се случи през следващите няколко седмици, а не през следващите няколко години.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *