вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Борси / Най-дългата губеща серия за златото от ноември насам

Най-дългата губеща серия за златото от ноември насам

Златото отбеляза шеста поредна губеща сесия вчера, понижавайки се до нива на търговия от под 1 220 долара за унция.

Губещата серия на благородния метал, до голяма степен се предопределя от поскъпването на долара и в светлината на очаквано повишение на лихвите от страна на Фед на заседанието през следващата седмица.

На практика, златото регистрира най-дългата си губеща серия от ноември на миналата седмица насам, според данни на FactSet.

Какво предстои за златото и среброто?

Сериозен спад отбеляза и среброто. То загуби вчера над 1% от стойността си, до нива от 17.60 долара за унция.

инвестиционни алтернативи

Очакванията за повишение на лихвите, играят сериозна роля за поевтиняването на златото… особено след няколкото изказвания на официални представители на резерва“, коментира Тайлър Ричи, от Sevens Report. „Ако данните за заетостта през тази седмица са позитивни, то пазарът почти изцяло ще заложи за повишение на лихвите“, допълва още експертът.

В допълнение, по-нататъшно потенциално повишение на долара, спрямо останалите основни валути, може да е друг фактор, който да продължи да предопределя обезценката на „жълтия метал“, според експерти.

Данните за заетостта се очаква да са добри, предвид на факта, че те ще са за първия пълен месец, под управлението на новия президент Тръмп, според анализатори.

В допълнение, инвеститорското внимание, ще е насочено към решението на европейската централна банка, относно монетарната политика, което ще се проведе този четвъртък. На него банката, се очаква да предложи повече яснота, относно бъдещата си политика.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *