понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Борси / Кои ще са най-добрите развиващи се пазари през 2017?

Кои ще са най-добрите развиващи се пазари през 2017?

В началото на годината, анализатори и специалисти продължават да се опитват да предугадят кои ще са най-добрите инвестиционни алтернативи на 2017-та година. Ето и кои са сред любимите им избори, по направление на развиващите се пазари, според анализаторите на Bloomberg.

развиващи се пазари

Русия

За инвеститорите, които заемат валути отличаващи се с ниски лихви и ги насочват към активи в рубли, инвестиционните възможности все още са много привлекателни, смятат експертите. Според анализаторите на инвестиционната банка UBS Group AG, рублата и потенциалният „кери трейд“ в нея, могат да донесат на инвеститорите потенциален доход от 26% през тази година.

Един от най-добрите начини да инвестирате е – като „не правите нищо“

Това може да направи руския пазар и инвестициите на него, най-добрата инвестиционна алтернатива, сред развиващите се пазари през тази година.

Южна Африка

Според някои инвеститори, влиянието на президента Якоб Зума, започва да отслабва, което на практика повишава привлекателността на южноафриканския ранд и акциите в републиката. Много е възможно, страната да избегне потенциално понижение на кредитния си рейтинг, което да се отрази много позитивно за инвеститорите.

Мексико

Валутата на страната се сочи от експертите, като най-привлекателната инвестиционна алтернатива в Южна Америка. В допълнение, по-слабо протекционистични политики от новия президент Тръмп, които са напълно възможни, могат да инициират по-нататъшно поскъпване на мексиканското песо.

Бразилия

Облигациите на Рetrobras, все още са „евтини“, според експертите. Много е възможно, бразилският петролен гигант, да предоговори условията по задълженията си с основните си кредитори, смята Карлос Грибел, ръководител на звеното за търговия с инструменти с фиксиран доход в Andbanc Brokerage.

Чили

Акциите в страната най-вероятно ще се облагодетелстват от поскъпването на медта и перспективите за по-благоприятна бизнес-среда след президентските избори през 2017-та, според експертите на Morgan Stanley, JPMorgan Chase & Co. и BTG Pactual Group.

Индия

Предвид на перспективите за протекционистичен завой в САЩ, при президент Тръмп, активите в Индия, изглеждат много привлекателни. Решението на министър председателя на страната, да изтегли банкнотите с голям номинал през ноември, може да доведе до по-нататъшно понижение на лихвите в страната, което би било много добре за акциите и облигациите.

В допълнение, повишението в нивата на въглищата и никелът, са други фактори, които се очаква да продължат да подкрепят индийската икономика.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *