вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Борси / Експерт: Не скъсявайте FTSE 100

Експерт: Не скъсявайте FTSE 100

Анализаторът правилно прогнозирал движението на петрола през 2014-та година, съветва инвеститорите да не скъсяват британския индекс FTSE 100.

Индексът добави 8% към стойността си след гласувания референдум във Великобритания, като е близо до рекордната си стойност и не проявява признаци на забавяне на повишението си.

Ръстът му до голяма степен се предопределя от силната обезценка на паунда спрямо останалите основни валути.

great-britain

Франсис Хънт, ръководител на отдела за технически анализи в сайта themarketsniper.com и преподаващ обучителни курсове за търговия, смята, че британският индекс ще премине пика си от миналата седмица при 7 103.98 пункта и може да достигне 7 300 пункта през второто тримесечие на следващата година.

Това означава, че според Хънт възходящият цикъл, който вече направи основния британски индекс един от най-повишаващите се в света, ще продължи.

Показателят е едва на 2.3% от исторически най-високата си стойност постигната в понеделник, като все повече стават скептиците, поставящи въпросителна пред бъдещия му потенциал за ръст.

„Не скъсявайте индекса FTSE 100”, коментира Хънт в телефонно интервю пред Bloomberg. “Моментът е много подходящ за тези, обмисляли покупка на акции като Vodafone, или миннодобивните компании“, съветва експертът.

От началото на годината британският индекс се е повишил с близо 10%, при спад за повечето от европейските индексите основни индекси.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *