вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Борси / Ще успее ли Йелън да намали неизвестността пред инвеститорите?

Ще успее ли Йелън да намали неизвестността пред инвеститорите?

Поскъпването на долара се изчерпа, преди важната среща на финансовите министри днес и изказването на ръководителя на Фед – Джанет Йелън. Инвеститорите очакват по-нататъшни признаци за бъдещата политика на резерва по отношение на лихвите.

Доларовият индекс прекъсна четиридневното си повишение спрямо останалите основни валути, като инвеститорите във се по-голяма степен залагат на свидетелства за слабо агресивна политика.

Европейските индекси отбелязаха понижение, като на отрицателна територия се очаква да стартират и щатските индекси днес.

джанет йелън

Според анализатори от GS най-податливи на шокове спрямо долара се очакват да са йената и новозеландският долар.

„Всички пазарни участници са насочили погледа си към Йелън, а аз не съм особено убеден, че тя ще успее да отговори на техните очаквания и да им даде повече насоки в търговията“, според Николас Тео, стратег в KGI Fraser Securities, цитиран от Bloomberg. “Риториката на Фед до този момент е доста балансирана, макар и да видяхме изказвания в посока на повишение на лихвите от страна на някои от членовете на комитета по парична политика“, допълва Тео.

Йелън: Лихвите ще се повишават плавно

В допълнение, инвеститорите с интерес ще очакват и данните за поръчките на дълготрайни стоки за юли, и активността в сектора на услугите през този месец.

В Европа ще бъдат оповестени данните за бизнес доверието в Германия, както и продажбите на дребно във Великобритания.

Индексът Stoxx Europe 600 загуби 0.8% рано тази сутрин, след като добави 1.4% към стойността си през изтеклите три борсови сесии.

Петролът добави 0.1% към стойността си, след като вчера загуби близо 3%, след данните отчели по-голям от очакванията ръст в запасите на суровината в САЩ.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *