неделя , февруари 18 2018
Начална Страница / Борси / Невероятна инвестиционна стратегия, само с една губеща година от 40

Невероятна инвестиционна стратегия, само с една губеща година от 40

Някои инвестиционни стратегии са много сложни и неразбираеми за обикновените инвеститори. Други са прости и ефективни.

Ето една инвестиционна стратегия, доказала с времето, че е проста и крайно печеливша. Представена от експертите от финансовото издание Daily Wealth, тази стратегия е носела по-малко риск за инвеститорите, като в същото време е била пазара с годините.

investment

Стратегията е имала само една губеща година през последните четиридесет години. Тя е донесла загуба за инвеститорите само от 0.6% в разгара на финансовата криза през 2008-ма година.

Трябва да се има в предвид, че през тази година повечето от инвестиционните класове активи отбелязаха загуби от по над 30%.

Вижте още: Как да инвестирате като Уорън Бъфет?

Стратегията е толкова проста, че може да се приложи и „от маймуна“, според експертите на финансовото издание. Тя не изисква голяма част от инвеститорското време, като пет минути на месец са достатъчни.

spx

За да я следвате, не ви е нужно да знаете нищо за фондовите пазари. Нито какво е съотношението цена-печалба, нито какво са сложните лихви, нито какви ще са следващите действия от Фед по отношение на монетарната политика.

Всичко, което трябва да знаете, е дали черната линия е над синята линия и дали тренда е възходящ. Това е…

Когато черната линия е над синята, моментът да притежавате акции е добър. И обратното, когато черната линия е под синята, трябва да сте извън пазара.

Вижте още: Как да се защитите от пазаран срив? С инвестиции на БФБ….

Черната линия е пазарния индекс. Синята е „трендова линия“, или по-точно 10-месечната пълзяща средна величина на индекса.

Приложена тази стратегия в следния микс от активи – 20% щатски акции, 20% чуждестранни акции, 20% облигации, 20% недвижими имоти (дружества със специална инвестиционна цел) и 20% суровини, е постигнала изключителни резултати, като се е отличавал с далеч по-ниска волатилност от пазарната, както и само една губеща година.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …