четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Борси / Нов рекорд за световна пазарна капитализация

Нов рекорд за световна пазарна капитализация

Сумарната капитализация на търгуваните световни компании, превиши предходния си пик от май 2015-та година, в края на миналата седмица, според данни на консултантската компания Thomson Reuters.

Нови исторически рекорди за трите водещи щатски индекси

Борсите по света, добавиха нови 4 трилиона долара, към пазарната си капитализация, от изборната победа на щатския президент Доналд Тръмп, която вече е при ниво от 56.7 трилиона долара.

Половината от повишението, е дошло само по направление на щатските пазари.

победиш пазара

С най-много се е повишила пазарната капитализация, на компании от цикличните сектори,с като минодобивните и индустриалните компании.

Надеждите за сериозни инфраструктурни инвестиции, в съчетание с планираните данъчни промени в САЩ, са били основна причина за доброто им представяне.

Банковите акции, също са се представяли много добре, след повишение на лихвите по облигациите.

И докато повишението на пазарната капитализация, прави финансовите оценки на световните борси, над средните им в дългосрочен план, все повече от инвеститорите, които стояха в страни от пазара, започват да се връщат към акциите, водени от опасения да не изтърват „купона“.

„Все още смятаме, че акциите имат потенциал за ръст, като инвеститорите наблюдавали отстрани „Великата ротация“ до момента, капитолираха и се връщат към акциите“, коментират анализатори от Bank of America-Merrill Lynch.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *