вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Борси / Нов връх за S&P 500 – и какво от това?

Нов връх за S&P 500 – и какво от това?

Щатските индекси се повишиха вчера до нови рекорди, като това направи и индексът на сините чипове S&P 500, който не успя да направи това, непосредствено след изборната победа на Тръмп, за разлика от Dow Jones.

Та какво се е променило, което да предопределя ръста на индексите до нови рекордни нива?

Общо взето нищо…

Повишението на лихвите от страна на Фед, което е почти сигурно, че ще се случи през декември, започна да се приема като добра новина от инвеститорите.

Нови исторически рекорди за трите водещи щатски индекси

Причината – както не един и двама експерти припомнят, началото на нови цикъл на повишение на лихвите, като цяло е добра новина за пазарите и обикновено се съпътства с по-нататъшен ръст на пазара.

Предстои края на годината и дългоочаквания „януарски ефект“, за който инвеститорите започват да се подготвят все по-рано и по-рано, както виждаме още през ноември.

Изведнъж перспективите за ръст на печалбите на щатските компании, станаха по-добри, в сравнение с преди месец…

Всъщност, по-добри от очакванията резултати, могат да се очакват, следствие на играта с цифри от страна на експерти и компании. А именно, дават се далеч по-консервативни прогнози от компаниите, за да могат лесно да бъдат превишени.

Нов връх, обиране на стопове и после какво?

bull dead

Инвеститорите е добре да си зададат фундаменталният въпрос „Кое е по-вероятно от тук насетне, повишение от 10% или понижение от 10%?“.

И докато правилото „бичите пазари не умират от старост“, важи с пълна сила в момента, все пак не бива да забравяме, че сме свидетели на един от най-дългите цикли в историята на фондовите пазари в САЩ, без сериозна корекция.

След като си дадат отговор на този въпрос, инвестиращите на фондовите пазари, ще могат да си преценят сами за себе си – струва ли се да се включат в пазарния тренд в момента или не…

Не бива да забравят само, че един връх се постига почти винаги с тест, а защо не и с фалшив пробив…

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *