петък , февруари 24 2017
Начална Страница / Борси / Нови исторически рекорди за трите водещи щатски индекси

Нови исторически рекорди за трите водещи щатски индекси

И трите основни щатски индекса приключиха вчера при нови рекордни стойности. Това се случва за пръв път от 31 декември на 1999-та година насам. Поскъпването на петрола и добри резултати от компании като търговската верига Macy’s, съдействаха за ръста.

Петролът добави 5% към стойността си, следствие на коментарите на петролния министър на Саудитска Арабия, за потенциални мерки за стабилизиране на цената. Това се случи след прогнозата на МЕА, че петролният пазар ще се балансира през следващите няколко месеца.

Тръмп: Щатските индекси са балон

Енергийните компании в S&P поскъпнаха с 1.3%, като бяха най-повишаващия се сектор сред 10-те индустрии застъпени в индекса.

stock-markets-1-1

Акциите на Macy’s добавиха над 17% към стойността си, или най-добрият ден за търговската верига от близо осем години насам. Повишението им стана реалност, след отчитане на по-малък от очакванията спад в продажбите през изминалото тримесечие.

Поскъпването на индексите от юни насам, доведоха до ръст на широкия индекс S&P 500 от 7% от началото на годината, след по-добри тримесечни отчети и очакванията, че Фед няма да прибегне до увеличение на лихвите през тази година.

Широкият индекс се търгува при съотношение 17 пъти прогнозираните печалби, спрямо съотношение от 14, за последните десет години.

„Малко съм изненадан да видя нови рекорди отново“, според Ранди Фредерик, управляващ директор на търговията в Charles Schwab. „Пазарът е доста високо и би трябвало по-скоро да се движи настрани известно време“, допълва още експертът.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average се повиши с 0.64% до 18 613.52 пункта, докато S&P 500 добави 0.47% до 2 185.79 пункта. Технологичният Nasdaq Composite нарасна с 0.46% до 5 228.40 пункта.

Провери също

фондови пазари

Почти целият ръст на Dow, предопределен от четири компании

Индексът на сините чипове Dow Jones, регистрира солиден ръст през 2016-та година, както и невероятно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *