сряда , февруари 21 2018
Начална Страница / Борси / HSBC: Опасността от рязък срив на щатските индекси е голяма

HSBC: Опасността от рязък срив на щатските индекси е голяма

В поредно предупреждение към инвеститорите, технически анализатори от финансовата институция HSBC заявиха, че опасността от рязка обезценка на щатските индекси е „много голяма в момента”.

Как да се защитите от срив на чуждите пазари? С инвестиции на БФБ

Предупреждението е в тона на това от 30-ти септември, направено от британската финансова институция.

„Вероятността от жесток спад на индексите в момента е много голяма”, според технически анализатори от банката, в писмо към клиентите й.

crash

Според финансовите експерти, налице е голямo сходство между технически фигури на щатските индекси в момента и тези точно преди „черния понеделник” от 1987-ма година.

Същите анализатори наблягат на разпродажбите на щатски активи, миналата сряда, които са свидетелство за сериозен „низходящ натиск по направление на масирани продажби”.
Техническите анализатори посочват две ключови нива на подкрепа, преодоляването на които, трябва сериозно да тревожат инвеститорите на щатските пазари. Първото е 17 992 пункта за индексът на сините чипове Dow, а второто е 2 116 за широкия S&P 500.

„Докато посочените две нива са в сила, все още има минимални надежди за биковете. Но, ако нивата бъдат преодолени и индексите затворят под тях, то мечките ще вземат превес”, се казва в анализа на експертите от HSBC.

„Хората в момента механично търсят причини да са негативни”, коментира Уилиям Хобс, ръководител на звеното за инвестиране в Европа и Великобритания на HSBC. За нас на практика това може да означава, че са налице добри инвестиционни възможности. От гледна точка на техническия анализ, подобни инвеститорски нагласи не са характерни за формиране на връх”, допълва още Хобс.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …