неделя , януари 22 2017
+500
Начална Страница / Борси / ОПЕК очаква по-слаб ръст в цената на петрола следващите години

ОПЕК очаква по-слаб ръст в цената на петрола следващите години

Страните от ОПЕК, очакват цената на петрола да се повишава по-бавно през следващите няколко години, от първоначалните им очаквания. Според тях, свръхпредлагането ще се запази на пазара повече от прогнозираното.

Настоящите очаквания са за ръст от 5 долара на година до нива от 60 долара до 2020-та година. За сравнение преди година, средните очаквания на ОПЕК бяха за нива на петрола от 80 долара през 2020-та година.

Петролът се оттласна от едномесечния си минимум, след споразумение на ОПЕК

Данните инициираха понижение на брента с 11 цента до 46.04 долара за барел днес.

петрол

Сред факторите, които ще предопределят по-слабото от очакванията повишение в цената на петрола са фрагилния ръст на развиващите се страни, като Китай. От ОПЕК очакват световен ръст от 3.4% през следващата година, на фона на досегашните им прогнози за повишение от 3.6%.

В допълнение страните от картела, изразиха изненадата си от възможността на Северна Америка, да повишава петролните си запаси, дори в среда на ниски цени. Това до голяма степен е запазило превеса на предлагането над търсенето и ще предопределя по-дълго ниските цени на суровината.

Прогнозата идва само три седмици преди срещата, която ще се проведе между енергийните министри на членките на ОПЕК, на която се очаква да се конкретизира принципното споразумение за ограничаване на производството.

Все повече експерти обаче, смятат, че достигането на споразумение за реално ограничаване на производството изглежда все по-малко вероятно, в среда на сериозни разногласия между страните членки.

plus500

Провери също

търговия

Защо може да сме в последната фаза на повишение на щатските индекси?

Каква е последната фаза на всеки един бичи пазар? Състоянието, в което алчността взема превес …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *