неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Борси / Сорос: Един паунд равен на едно евро при BREXIT

Сорос: Един паунд равен на едно евро при BREXIT

Милиардерът Джордж Сорос, който стана известен с това, че победи централната банка на Великобритания, залагайки срещу паунда, през далечната вече 1992 година, има лоша новина за инвеститорите.

Потенциалното излизане днес на Великобритания от границите на ЕС, може да доведе до повторение на „черния петък“ на фондовите пазари.

Как да спечелите от референдума във Великобритания?

Според Сорос, можем да станем свидетели на дори по-голям спад от „черната сряда“, която принуди Великобритания да се оттегли от европейския валутен механизъм преди 24 години.

stock_market_crash_red

„Ако Великобритания напусне ЕС, ще видим поне един много ясен и моментален ефект, който ще засегне всяко домакинство – стойността на паунда ще се понижи сериозно“, прогнозира 85-годишния Сорос.

Според него възможно е паундът да загуби поне 15% от стойността си, като в един много по-неприятен сценарий, загубата му може да възлезе дори на 20%.

„Тогава по ирония един паунд ще струва, колкото едно евро, или това ще е „присъединяване към еврото“, което никой във Великобритания не би искал“, допълни още Сорос.

Гениалният инвеститор предупреди още за загуба на много работни места и по-ниски доходи, при потенциално напускане.

„Гласуване за излизане от ЕС, ще направи някои хора много богати, но повечето британци по-бедни“, посъветва още Сорос.

Настроените за излизането от ЕС партии, обвиниха привържениците на сценария за „оставане“ в прилагане на тактика за насаждане на масов страх.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …