понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Борси / Паундът под 1.20

Паундът под 1.20

Паундът се понижи под 1.20 спрямо долара, за пръв път от октомври насам, след спекулации за „трудно напускане“ на Великобритания от границите на ЕС.

Флаш-краша при паунда, само загатва за това което предстои

От изданието Sunday Times публикуваха статия, в която се говори, че премиера Мей се подготвя за по-твърда позиция в преговорите с ЕС и е готова да се откаже от „свободната от тарифи търговия“, за сметка на свобода да решава свободно за емигрантските си политики.

Поевтиняването на паунда, спрямо останалите основни валути, до голяма степен се предопределя от стартиралите от края на миналата година залози на хеджфондовете, според пазарни наблюдатели.

паунд

Британската валута се понижи с 1.6% спрямо долара днес, до нива от 1.1986, или най-ниското му ниво от 7-ми октомври. Тогава валутата се понижи до 1.1841, невиждано от 1985-та година насам. Впоследствие паундът възстанови част от спечеленото и се търгува малко при нива над 1.2000.

„Дори и паундът да възстанови част от загубите си днес, потенциалната възможност за трудното напускане на Великобритания от границите на ЕС, може да не е напълно заложена в нивата на търговия на валутата“, според Шон Калоу, главен стратег в Westpac Banking Corp. „На паундът ще му е изключително трудно да избегне тестът на дъното по време на „флаш краша““, допълва още Калоу.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *