понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Борси / Експерт: Пазарът ще се повиши с 15% през 2017-та година

Експерт: Пазарът ще се повиши с 15% през 2017-та година

Следващата година, най-вероятно отново ще е добра за инвеститорите на щатските пазари. Възможно е да станем свидетели на ръст от 15%, или повече на индексите, поне според Джери Кастелини, главен инвестиционен стратег в CastleArk Management.

Нови рекорди за щатските индекси

Според Кастелини, макар и да е възможно да станем свидетели на известни трудности през първите няколко седмици на януари, като цяло следващите месеци на годината ще са добри за инвеститорите.

Експертът е убеден, че ще видим разсейване на „затрудненията“ в Китай и Европа, което ще инициира ребалансиране на портфейлите на институционалните инвеститори.

бичи пазар

„Хората не са се позиционирали към по-добра икономика, към по-добри финансови оценки и като цяло към позитивна инвестиционна среда. Това обаче, ще започне да се случва скоро“, смята Кастелини, цитиран от финансовото издание CNBC.

Кастелини прогнозира още, че индексът на сините чипове Dow Jones, ще достигне психологическата граница от 20 000 пункта през януари, а широкият индекс S&P 500 ще се повиши до нива от над 2 500 пункта през следващата година. Нещо повече, той вижда ръста на индексите да продължи дори през следващото десетилетие.

Не всички пазарни наблюдатели обаче, са толкова позитивни за пазара. Например Дъг Гордън, главен портфолио-мениджър в Russell Investments, не залага за подобен ръст от 15%.

“Очакваме през следващата година към връщане на част от предизвикателствата за пазарните участници, което ще доведе до по-ниска доходност. Това ще накара инвеститорите да потърсят други източници на дългосрочен позитивен финансов резултат“, коментира Гордън.

Гордън, в много по-голяма степен отдава предпочитанията си на нещатските пазари, като например европейския и японския. Той харесва също така развиващите се пазари, но поради опасността от скъпия долар, се концентрира върху конкретни пазари, а не върху групата на развиващите се пазари, като цяло.

Мат Малей, управляващ директор на Miller Tabak, също се притеснява за щатските пазари. Те влизат в новата година със силно разтегнати показатели и финансови оценки, според експерта. Малей смята още, че доларът е крайно „купен“ и прекамерно „обичан“ от инвеститорите.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *