понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Борси / Петролът поевтинява въпреки очакванията ОПЕК да удължи съкращенията

Петролът поевтинява въпреки очакванията ОПЕК да удължи съкращенията

Петролът неутрализира ръста си и отбеляза спад от близо 1% вчера, въпреки новината, че страните от ОПЕК, планират да удължат производствените си съкращения.

Инвеститорите се опасяват, че политиката на САЩ, може да е насочена към увеличаване на петролните си резерви, което да неутрализира позитивите от намалялото производство на водещите производители от ОПЕК.

Петролът е на път към най-доброто си представяне от 2009 г.

Брентът с най-близка доставка, загуби 48 цента, или 0.9% от стойността си до ниво от 55.27 долара за барел, докато щатския суров петрол, се понижи с 26 цента, или 0.4% до 52.85 долара за барел.

петрол

Петролът се търгува в сравнително тесен рейндж, в границите на пет долара, откакто от ОПЕК, обявиха производствени съкращения, подкрепени от Русия. Намаленото производство влезе в сила от 1 януари и се очаква да продължи шест месеца.

Споразумението обаче, може да бъде удължено до май, ако всички страни, които са го приели, се придържат към него, според източници близки до ОПЕК, цитирани от финансовото издание Reuters.

„Налице са добри шансове и висока вероятност, групата на страните от ОПЕК, да решат да удължат споразумението“, коментират анализаторът Ричард Малинсън от Energy Aspects.

Повечето производители изглежда се придържат към приетите производствени намаления, в среда на рекордни запаси на суровината в световен мащаб, коментира още Малинсън.

Щатските запаси на петрол, се повишиха сериозно през последните шест седмици, като запасите на петрол и бензин, достигнаха до рекордни върхове през изминалата седмица.

Анализаторите коментират, че цената на петрола, може да се понижи, ако запасите му, не започнат да проявяват тенденция на понижение.

„Реакцията на пазара от вчера, предполага, че пазарните участници продължават да се фокусират върху бъдещите очаквания и балансирането на търсенето и предлагането, в среда на производствени съкращения и повишено търсене. Няма обаче, кой знае какъв оптимизъм, който да доведе до повишение в цените“, според Джин МакГилиан, от Tradition Energy в Stamford, Кънектикът.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *