неделя , август 20 2017
Начална Страница / Борси / Петролът е на път към най-доброто си представяне от 2009 г.

Петролът е на път към най-доброто си представяне от 2009 г.

Изминаващата си вече 2016-та година, бе изключително добра за инвеститорите в петрол. Всъщност, цената на петрола е на път към най-доброто си повишение от 2009-та година насам.

Петролът при 17-месечен връх

Щатският суров петрол добави около 46% през годината, докато ръстът на брента, бе дори още по-забележителен – в размер на над 53%.

Поскъпването на петрола е най-голямото от 2009-та година, когато брентът добави 71% към стойността си, а щатският суров петрол се повиши със 78%.

петрол

До голяма степен поскъпването на петрола се предопредели от производствените съкращения, дошли от водещите световни производители от ОПЕК, с „благословията“ и на Русия.

Пазарните участници неглижираха ръста на запасите на петрол в САЩ, като фактор, който да въздейства на цената на суровината. Запасите на петрол, в най-големия му световен потребител, се повишаваха почти през цялата година, до нови и нови рекордни стойности.

Според пазарните експерти, от тук нататък, инвеститорите могат да насочат в малко по-голяма степен вниманието си към щатския суров петрол, в сравнение с брента.

Прогнозите са за по-нататъшен плавен ръст в цената на петрола към 60 долара за барел до края на следващата година, според средните очаквания на специалистите.

Провери също

диверсификация

Как да подберете подходящия за вас индексен фонд?

Както вече споменахме не веднъж, инвестирането в индексни фондове, би следвало да се предпочита от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *