вторник , януари 16 2018
Начална Страница / Борси / Петролът може да поевтинее до 30 долара за барел?

Петролът може да поевтинее до 30 долара за барел?

Петролът може да се понижи към нива от 30 долара за барел, или понижение от около 40% от настоящите му нива, освен ако ОПЕК не продължи с производствените си ограничения, прогнозират експерти от ABN Amro Bank NV.

Петролът поевтинява, въпреки очакванията ОПЕК да удължи съкращенията

Страните от ОПЕК, се споразумяха в края на ноември, за производствени съкращения в размер на 1.2 милиона барела на ден. Тогава съкращенията бяха подкрепени и от Русия, с което общото намаление на производството възлезе на 1.8 милиона барела.

петрол

Съкращенията обаче, бяха приети само за първата половина на 2017-та година, припомнят още от финансовата институция. Така несигурността относно това какво ще се случи през юли става все по-голяма.

„Ако ОПЕК не продължи с предприетия тренд, то цената на петрола може да се понижи до нивата си, където бе преди две години“, според Ханс ван Клийф, главен инвестиционен стратег в холандската банка, цитиран от финансовото издание Bloomberg.

След първоначалното си повишение, в края на миналата година, когато бяха оповестени производствените съкращения, цената на петрола намери сериозна съпротива. Фючърсите на петрола на щатските пазари са в най-тесния си рейндж на търговия от 13 години насам.

В същото време волатилността в търговията на брента в Европа, е най-ниска от над две години насам, припомня още Ханс ван Клийф.

От октомври насам САЩ е добавил над 500 000 барела към дневното си производство, което до голяма степен компенсира предприетите от ОПЕК съкращения.

В същото време Либия и Нигерия, членове на ОПЕК, които не бяха накарани да намалят производството си, са го увеличили на практика с 220 000 барела на ден.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *