четвъртък , януари 19 2017
Начална Страница / Борси / Петролът поевтинява, след ръста на запасите в САЩ

Петролът поевтинява, след ръста на запасите в САЩ

Петролът отбеляза спад, след данните за запасите в САЩ, отчели повишение от 4.8 милиона барела за изминалата седмица, неутрализирайки спада на запасите от 5.2 милиона барела, седмица по-рано. Резултатът превиши значително средните очаквания на анализаторите, които прогнозираха ръст от 2 милиона барела в запасите на суровината.

Петролът „изригна“, след споразумението на ОПЕК

Тенденцията на повишение на запасите от петрол в САЩ е нова, след като през шест от последните седем седмици, станахме свидетели на тяхното свиване.

петрол

Данните за запасите на петрол в САЩ най-вероятно ще продължат да оказват низходящ натиск върху цената на „черното злато“, след разногласията сред страните членки на ОПЕК, идващи по направление на Ирак.

В допълнение, все още не е напълно ясно, дали Русия ще се присъедини към планираното от ОПЕК замразяване на производството, като на този етап, липсва потвърждение от Кремъл.

Брентът поевтиня с 2.27% до нива от 50.29 долара за барел и е на крачка от преодоляване на психологическото ниво на подкрепа при 50 долара.

Щатският суров петрол загуби 2.4% от стойността си, до 49.30 долара за барел.

“Пазарът промени оптимистичните си настроения относно цената на петрола, след като енергийният министър на Алжир изрази опасения, че ОПЕК може да достигне до споразумение за съществено понижение в цената на петрола“, коментира Паул Крово, анализатор в консултантската компания PNC Capital.

plus500

Провери също

развиващи се пазари

Кои ще са най-добрите развиващи се пазари през 2017?

В началото на годината, анализатори и специалисти продължават да се опитват да предугадят кои ще …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

plus500