вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Борси / Петролът поевтинява, природният газ поскъпва

Петролът поевтинява, природният газ поскъпва

Петролът регистрира сериозна загуба вчера, след данните за запасите на петрол в САЩ. Според информацията на енергийната агенция, запасите от суровината са се повишили с 2.26 милиона барела за седмицата до 16-ти декември.

МЕА повиши прогнозата си за потребление на петрол

Това се оказа напълно противоположно на очакванията за понижението им с 2.3 милиона барела.

Данните инициираха поевтиняване на щатския суров петрол с 81 цента, или 1.5%, до ниво от 52.49 долара за барел. Брентът загуби 89 цента, или 1.6% до 54.56 долара за барел. Загубата на суровината вчера, доведе до прекъсване на тридневния ръст на „черното злато“.

петрол

Повишението на запасите от петрол в САЩ, става на фона на приетото споразумение на страните от ОПЕК, за намаляване на производството, през изминалия месец.

Данните за запасите на бензин обаче, посочиха намаляването им с 1.3 милиона, докато тези на дестилирани горива са се понижили с 2.42 милиона барела за седмицата.

„Не бих нарекъл резултатите напълно негативни. Търсенето на петрол остава силно, а по-големият от очакванията спад при запасите на дестилирани горива, по-скоро е позитивно за цената на петрола“, коментира Лари Фин, петролен анализатор.

Поевтиняването на петрола, става реалност и в следствие на очакванията, че страните от ОПЕК няма да могат да намалят производството си реално, с гласуваните 2%.

Макар Русия, да бе една от 11-те страни, извън ОПЕК, които подкрепиха намаляването на производството, страната е увеличила агресивно производството си през ноември. Като най-голям световен производител на петрол, Русия се съгласи да намали производството си с 300 000 барела на ден.

В среда на поевтиняване на петрола, природният газ поскъпна с 27.9 цента вчера, или 8.6%. Това бе най-голямото повишение на суровината за тази година.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Един коментар

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *