неделя , януари 21 2018
Начална Страница / Борси / Петролът с ръст от 4%, очаквайте по-скъпи горива

Петролът с ръст от 4%, очаквайте по-скъпи горива

Петролът се повиши с над 4% вчера, като брентът се върна моментно при ниво над 50 долара за барел, за пръв път от две седмици насам. Причината за силното повишение в цената на „черното злато“, бе изненадващо голямото понижение на запасите от петрол в САЩ.

Пет грешки, когато зареждате гориво

Брентът добави вчера 2.01 долара, или 4.1% към стойността си до ниво от 49.99 долара за барел, или най-високото му ниво от близо три седмици.

петрол

Щатският суров петрол, нарасна с 2.12 долара, или 4.7% до 47.62 долара. Това бе най-голямото дневно повишение на суровината от април насам.

Запасите от петрол в САЩ се понижиха с 14.5 милиона барела през изминалата седмица до 511.4 милиона барела. Това бе най-голямото им седмично понижение от януари 1999 година насам, според правителствените данни.

Вносът в САЩ е намалял с 2.5 милиона барела, до най-ниските му нива от началото на статистиката през 1990-та година.

„Смятам, че повишението е по-скоро временен фактор, отколкото началото на нов възходящ тренд“, коментира Доминик Чиричела, главен партньор в Energy Management Institute в Ню Йорк, цитиран от CNBC.

В противовес на даннните за запасите в САЩ, дойдоха тези за повишение на производството на Русия до близо 11 милиона барела на ден за периода 1-7 септември, от 10.71 милиона барела през август.

Междувременно, по-нататъшно въздействие върху цената на петрола се очаква да окаже срещата на страните от ОПЕК в Алжир на 26-28 септември.

На нея страните от картела, заедно с пропизводители извън него, се очаква да проведат неофициални разговори. Много от пазарните наблюдатели не изключват възможността за постигане на споразумение за временно замръзяване на производството при настоящите му нива.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *