вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Борси / Петролът с четиримесечен минимум

Петролът с четиримесечен минимум

Петролът се понижи до близо четиримесечен минимум вчера, като брентът се понижи моментно под психологическата граница от 50 долара за барел. Това се случи, след данните за запасите на петрол и петролни продукти в САЩ, които се повишиха по-бързо от очакванията.

Петролът е на път към най-доброто си представяне от 2009 г.

Щатската енергийна агенция, отчете повишение на запасите на петрол с 5 милиона барела за изминалата седмица, което превиши средните очаквания на пазара за ръст от 2.8 милиона барела.

„Непрестанното повишение на запасите от петрол в САЩ, в съчетание с повишения внос от Канада, са основната причина за поевтиняването на петрола“, според Абишек Кумар, главен енергиен стратег в Interfax Energy в Лондон.

петрол

Пазарът остава напрегнат, след като повишението на щатските запаси, до голяма степен неутрализира ефекта на ограниченото от ОПЕК производство.

Пазарните наблюдатели коментират, че пред ОПЕК не е оставен никакъв избор, освен да удължи производствените си ограничения. Ако картелът не вземе подобно решение пък, са налице рискове от засилване на спада в цената на петрола.

Брентът достигна вчера, най-ниска стойност от 49.71 долара за барел с доставка през май, а щатският суров петрол, загуби 1.6% до 47.01 долара за барел. Това бяха най-ниските стойности на контрактите от 30-ти ноември на миналата година.

Щатските шийстови производители повишават производството си до 9.1 милиона барела на ден за седмицата до 10-ти март, спрямо 8.9 милиона барела, през същата седмица на миналата година.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *