четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Борси / Петролът се оттласна от едномесечния си минимум, след споразумение на ОПЕК

Петролът се оттласна от едномесечния си минимум, след споразумение на ОПЕК

Петролът се повиши от едномесечния си минимум, достигнат по-рано днес в Азия, след новината, че страните от ОПЕК са достигнали до споразумение относно дългосрочната си стратегия за производство.

S&P 500 ли е прекалено скъп, или петролът е много евтин?

Фючърсите на брента с доставка през януари поскъпнаха с 31 цента до 48.92 долара за барел, а на щатския суров петрол с 9 цента до 46.95 долара за барел.

Поскъпването на суровината обаче, бе ограничено, следствие на по-нататъшните доказателства за рекордно производство в картела. Именно това е една от причините за силното поевтиняване в цената на петрола през последните седмици.

петрол

Страните от ОПЕК одобриха документа относно дългосрочната си стратегия за добив на петрол вчера. Въпреки споразумението, все още сред пазарните участници остават въпросите относно това, доколко членките на картела ще спазват достигнатите договорки.

Цената на петрола се повиши с 13% след срещата на ОПЕК на 27-ми септември, на която бе обявено решение за намаляване на производството.

От ОПЕК обявиха, че финалното решение за това с колко ще бъде намалено производството ще бъде обявено по-късно през този месец.

„Липсата на прогрес във въвеждането на ограниченията, в съчетание с известни разногласия между страните членки на картела, повишават вероятността за достигане на формално споразумение едва на 30-ти ноември”, коментират анализатори от в писмо към своите клиенти.

Очакванията на експертите са, че през октомври, производството на петрол от ОПЕК е достигнало исторически рекорд при ниво от 33.82 милиона барела на ден, след възобновяване на пълния капацитет в производството в страни като Нигерия и Либия.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *