вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Борси / Йелън: Лихвите ще се повишават плавно

Йелън: Лихвите ще се повишават плавно

Признавайки, че рисковете пред щатската икономика са се повишили, Фед запази нивото на лихвите без промяна след края на двудневната си среща вчера. Ръководителят на резерва Джанет Йелън, за пореден път потвърди позицията, че лихвите ще се повишават плавно.

В Япония погледите са отправени към предстоящата среща на централната банка в петък, като министър-председателя Шинзо Абе вече оповести повишаване на пакета от стимули с 28 триилона йени (267 милиарда долара) вчера.

джанет йелън

„Фед заяви, че вижда намаляване на краткосрочните рискове, но ако четем между редовете от там все още прогнозират средно- и дълго-срочни рискове“, коментира Крис Уестън, главен пазарен стратег в IG Ltd.

Доларовият индекс, следящ представянето на щатската валута спрямо 10-те основни валути, загуби 0.3% от стойността си, след като се понижи с 0.4% предходните две сесии.

Какво ще направи и какво няма да направи Фед?

Поевтиняването на долара доведе до поскъпване на суровините. Златото добави около 1.5% към стойността си вчера, като отговори на очакванията ни за отиграване на решението на Фед, за което писахме вчера.

Южнокорейският вон поскъпна до деветмесечен връх спрямо долара, като сериозни повишение отбелязаха още новозеландският долар и малоазийският рингит.

„Налице е широка слабост на долара“, според Юджи Камеока, главен валутен стратег в Daiwa Securities Co. „Въпреки че Фед отбеляза известни подобрения на икономиката, все още повишение на лихвите през септември е далеч от сигурно“, коментира още експертът.

Йената неутрализира по-голямата част от спада си от сряда и се търгува при нива от около 104.80 рано тази сутрин.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *