понеделник , февруари 19 2018
Начална Страница / Борси / Моментът за петрола е сега или никога!?

Моментът за петрола е сега или никога!?

От време на време на фондовите пазари се появяват сделки, които инвеститорите предпочитат да не пропускат. Причината – те се отличават с много добра възможност да се позиционира относително близък стоп, като в същото време потенциалната печалба е далеч по-голяма.

Ето една сделка с потенциално съотношение печалба-риск от 5

В допълнение основна част от тези възможности се появяват, когато пазарът коригира новоформирал се тренд. Защо това е важно? Защото както казват техническите анализатори „трендът е твой приятел“. А новоформираните трендове са тези, предоставящи едни от най-добрите алтернативи на инвеститорите.

Един такъв пример можем да дадем в момента с петрола…

oil

Петролът е във фаза на корекция, на силното си повишение от дъното си през февруари, до върха си от над 50 долара в началото на миналия месец. От тогава насам, суровината загуби близо 20% от стойността си.

Най-хубавото в момента е следното… Ако трендът наистина се е променил в средносрочно възходящ за суровината, то в момента сме близо до две нива на подкрепа, които не би следвало да бъдат преодолени.

На първо място това е зелената линия, с която е отбелязан върха от първата вълна на повишение, ниво разположено малко над 42 долара. Според техническия анализ при импулсивно движение нагоре корективната вълна не би следвало да се понижава под най-високата стойност от първия импулс.

Втората линия, разположена при ниво малко под 42 долара е 38.2-процентната проекция на целия ръст от дъното на петрола до досегашния му връх.

Т.е. петролът би следвало да ограничи ръста си при нива над 41.5 долара за барел, ако ще ставаме свидетели скоро на възстановяване на повишението отново над 50 долара за барел.

Казано по друг начин, при потенциален стоп за ограничаване на загубата от 1.2 долара от настоящите му нива на търговия, трейдърите биха могли да отиграят „потенциално повишение“ от близо 8 долара. Или съотношение доходност-риск от близо 7.

* материалът е с аналитичен характер и не е съвет за покупка, или продажба на активи.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *