четвъртък , януари 18 2018
Начална Страница / Борси / Златото може да се „засегне“ от политиката на Фед

Златото може да се „засегне“ от политиката на Фед

Промяна в политиката на Фед по отношение на лихвите, може да създаде главоболия за инвеститорите в злато, според анализатори от Cohen & Steers Capital Management, дружество управляващо активи на стойност 61 милиарда долара.

До края на миналата седмица, анализаторите на финансовата институция, бяха позитивно настроени относно цената на златото. Коментарите от официални представители на Фед обаче, сочещи към промяна на политиката на резерва към повишение на лихвите, промениха тези очаквания.

Тези опасения не са единствени, като се споделят и от други пазарни експерти. През изминалата седмица инвеститорите са изтеглили 698 милиона долара от най-големия златен фонд – SPDR Gold Shares. Така позициите им в злато са най-ниски от юни насам.

злато

В допълнение, отворените позиции във фючърси, залагащи за ръст на златото, се понижиха за четвърта поредна сесия, което бе най-продължителната им губеща серия от месец май насам.

„Бяхме позитивно настроени за благородния метал през по-голямата част на тази година, като то предоставяше добри инвестиционни възможности“, коментира Бен Рос, портфейлен мениджър в Cohen & Steers, в интервю за Bloomberg.

Златото – 10 000 долара при следващата финансова криза?

“Златото обаче, най-вероятно ще бъде силно засегнато в среда на повишение на лихвите. Повишението на лихвите по 10-годишните облигации подсказва промяна в пазарните нагласи и това да сме в злато в момента наистина ни плаши“, допълва още Рос.

Ръстът на златото се ограничи през последните седмици, след като през първото полугодие отбеляза най-добрия си ръст от близо четири десетилетия. И докато, според трейдърите шансовете за повишение на лихвите от страна на Фед през следващата седмица са 20%, все по-голяма става вероятността за подобни действия на предходните срещи до края на годината.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Един коментар

  1. Още по темата Защо в злато? | Bogat.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *