събота , януари 20 2018
Начална Страница / Борси / Приказката за Amazon приключи!?

Приказката за Amazon приключи!?

Най-голямата онлайн верига в САЩ – Amazon, изнесе своите резултати вчера. Компанията отчете печалба от 0.52 долара на акция, или далеч под средните очаквания на анализаторите за 0.82 цента.

Amazon или Michael Kors?

Приходите възлязоха на 32.7 милиарда долара, отговаряйки на средните очаквания на пазара за приходи в размер на 32.65 милиарда долара.

Разочаровани от печалбата обаче, инвеститорите изпратиха акциите на компанията силно надолу по време на извънборсовия пазар. Те се очаква да стартират търговията си при нива от около 780 долара, или понижение от близо 20%.

20160418121933-amazon

Проблемът при Amazon до голяма степен може да се отнесе до завишените очаквания на анализаторите. След години на изключителен ръст, отразен напълно в нивата на акциите на компанията, тя започва да проявява признаци на забавяне.

Акциите на Amazon поскъпнаха с 21% през тримесечието, отразявайки до голяма степен именно високите очаквания на инвеститорите към нея.

Облачният бизнес на компанията продължава да е сериозен източник на приходи и печалби и през третото тримесечие. Той е генерирал приходи от 3.2 милиарда долара, или ръст от 54.5% на годишна база и над средните очаквания на анализаторите за приходи от 3.13 милиарда долара.

За следващото тримесечие компанията очаква оперативна печалба в размер на между 0 и 1.25 милиарда долара, или под средните очаквания на анализаторите. За сравнение, през четвъртото тримесечие на миналата година печалбата възлезе на 1.1 милиарда долара.

Очакваните приходи за текущите три месеца са между 42 и 45.5 милиарда долара, на фона на средните очаквания на пазара за 44.6 милиарда долара.

„Комбинацията между поемане на риск и дългосрочните инвестиции, прави Amazon уникална“, коментира основателя и изпълнителен директор на компанията – Джеф Безос.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *