събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Борси / Разликата между щатските и европейските акции най-голяма от 2012 г.

Разликата между щатските и европейските акции най-голяма от 2012 г.

Разликата между европейските и щатските акции, продължава да се задълбочава, в момент в който щатските индекси са при нови исторически върхове.

Компаниите от широкия европейски индекс Stoxx Europe 600 Index се търгуват при съотношение цена-прогнозирана печалба от 14.2 пъти, което е най-ниско от юли на 2012-та година, спрямо това при което се търгуват щатските компании.

През 2012-та година, ръководителят на ЕЦБ – Марио Драги заяви, че ще направи всичко което е необходимо, за да спаси еврото.

доходност

И докато щатските индекси приключиха вчерашния ден при нови исторически рекорди, широкият европейски индекс Stoxx 600, загуби вчера 0.3%, заличавайки ръста си от по-рано през деня от 0.2%.

Европейският показател се насочва и към най-голямото си годишно понижение от края на дълговата криза през 2011-та година.

„Новите върхове на щатските пазари, се предопределят от очаквания за увеличаване на инвестициите към инфраструктурния и отбранителния сектор. Европа обаче, е далеч от тези тенденции“, коментира Кристиян Стокър, стратег в UniCredit Bank AG в Мюнхен, Германия, цитиран от CNBC.

Вчера европейските пазари се теглиха надолу от Mediobanca SpA и Intesa Sanpaolo SpA, които изпратиха италианските индекси сериозно надолу. В допълнение, загуби регистрират и компании, като немската Bayer AG, с понижение от 1.6%.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *