събота , януари 20 2018
Начална Страница / Борси / Защо щатските индекси не искат да падат?

Защо щатските индекси не искат да падат?

Напоследък има много негативни новини свързани със световните фондови пазари. От излизането на Великобритания от ЕС до проблемите на Китай и Турция, както и поевтиняването на цената на петрола.

И въпреки това щатските индекси продължиха да регистрират нови рекордни стойности и просто не искат да падат. Доколкото понижение от 2% от върха може да се определи за падане…

Ето защо щатските индекси могат да коригират с 20%

Една е причината за резистентността на пазарите, според базирания в Ню Йорк хедж фонд – Caerus Investors. И тя се посочва в писмото на фонда към акционерите през второто тримесечие на годината, публикувано от бизнес изданието Business Insider.

таймиране

„В среда изпълнена с несигурност и страхове, налице е сериозна причина, която предопределя бичите настроения на пазара. И тя се открива в групата на младите, или тези на възраст между 25 и 35 години. Най-голям процент от тази група, в размер на 4.6 милиона души, са тези на възраст от 25 години. Защо това е важно? Защото ръстът в потребителските разходи е най-голям, при тези, които преминават от 25 към 35-годишна възраст. Ръстът в потреблението за тези 10 години е около 50%. В допълнение тази група става все по-отворена към инвестициите на фондовите пазари, осъзнавайки, че те са наложителни, за да се подсигури спокойно съществуване след пенсия“, се казва в писмото на хеджфонда.

Компанията Caerus Select Strategy, която се фокусира в инвестиции в компании от потребителския сектор е донесла средна годишна възвръщаемост от 8.8% на годишна база през периода от юли 2011-та година насам, когато е била основана.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *