събота , февруари 24 2018
Начална Страница / Борси / Щатските компании бият очакванията, както винаги…

Щатските компании бият очакванията, както винаги…

Добри новини за инвеститорите на щатските пазари! Според Савита Субраманиан от Bank of America Merrill Lynch (BAML), резултатите за третото тримесечие са над очакванията.

За последните две седмици, в които компаниите изнасят своите резултати, 114 от компонентите на S&P 500 са направили това, а от тях 74% са отчели печалби над средните прогнози. 59% от компаниите са отчели по-високи от очакванията приходи, а 49% са направили едновременно и двете.

Има ли връзка между възвръщаемостта и ръста в печалбите на компаниите?

Това е с 1.6 процентни пункта от средното в исторически план, припомнят анализаторите.

Дали обаче, това наистина е добра новина и дава повод за оптимизъм?

бичи пазар

Всъщност практиката сочи, че традиционно щатските компании изнасят по-добри от очакванията резултати. Или много е възможно летвата да се поставя твърде ниско, за да могат резултатите да са далеч над нея.

Тази теза, до голяма степен се затвърждава и от историческото представяне на резултатите. Според Поул Хики, основател на Bespoke Investment Group, средно 62% от щатските компании, бият прогнозите от 1999-та година насам. Процентът е дори по-висок за технологичния сектор, където е 68%.

Според данните на BAML, на база изследване на печалбите от 2000-та година насам, нещата изглеждат малко по-различно. Едва 53% от компаниите изнасят печалба над очакванията, а 56% приходи, по-добри от прогнозираните.

Обяснението на този феномен е относително просто. Когато анализаторите дават добри инвестиционни рейтинги на една компания, те са уверени в нейното добро представяне, по отношение на резултатите. За да са по-сигурни обаче, че няма да сбъркат много, те са малко по-консервативни и занижават с няколко цента реалните си очаквания.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *