петък , януари 19 2018
Начална Страница / Борси / Вече официално – Snap излиза на борсата

Вече официално – Snap излиза на борсата

Дали щатските индекси са близо до върховете си? Явно на подобно мнение са от социалната мрежа Snapchat. Компанията майка Snap, е подала документи за първично публично предлагане.

Максималният обем акции, който ще се предложи на инвеститорите е на стойност 3 милиарда долара, а компанията ще се листне на нюйоркската фондова борса със символа „SNAP“.

Защо Snapchat планира да стане публична?

Тази информация не предоставя особено много детайли, относно това каква ще е пазарната оценка на компанията, но според запознати, тя може да възлезе на 25 милиарда долара. Разбира се всичко ще стане известно, когато акциите на компанията започнат да се търгуват публично.

Интересен е фактът, че в описанието на дейността си, Snap не се представя, като социална мрежа, а като „камера компания“?

умни очила

„Вярваме, че преоткриването на камерата, представлява най-голямата ни възможност, за да подобрим начина по който хората живеят и комуникират“, се казва в изявлението на компанията.

За годината до 31 декември 2016-та година, приходите на компанията са възлезли на 404.5 милиона долара, а среднодневните потребители са били 158 милиона.

Загубата на акция за изминалата година е била 0.53 долара, като приходите са били генерирани, срещу разходи в размер на 451 милиона долара.

Интересен е фактът, че предложените на първичното публично предлагане акции ще бъдат „без право на глас“. И докато наличието на такива акции е често срещано явление при щатските компании, това ще е първия случай в историята, когато на първично публично предлагане ще се предлагат подобен род книжа.

Като друг рискове фактор, пред потенциалните бъдещи акционери, от компанията определят възрастовата граница на потребителите си, които попадат основно в групата между 18 и 34 години.

В допълнение, потребителите над 25 години, посещават средно 12 пъти на ден приложението, като прекарват по около 20 минути на него. За сравнение хората на възраст под 25 години, правят това над 20 пъти на ден за средно по над 30 минути.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *