понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Борси / S&P 500 с рекорден период без корекция от 5%

S&P 500 с рекорден период без корекция от 5%

Инвеститорите, залагащи на връщане на щатските индекси продължават да чакат. Нещо повече, широкият щатски индекс S&P 500 не е регистрирал корекция от 5, или повече процента от много време насам.

Много от пазарните участници, са в процес на изчакване на понижение от 5%, за да влязат отново в пазара, според Робърт Павлик, главен инвестиционен стратег в Boston Private Wealth. Проблемът е, че подобно понижение не се е случвало от 182 търговски сесии, или най-дългата серия от 11-ти февруари на 2004-та година, според данни на агенцията Dow Jones.

Експерт: Щатските индекси са скъпи, но това едва ли ще доведе до корекция

За посочения период от 182 борсови сесии, индексът е добавил близо 19% към стойността си.

щатски индекси

Последният път, когато широкия индикатор е отбелязал корекция по-голяма от 5%, бе от 27-ми юни 2016-та година, когато S&P 500 загуби 5.6% от стойността си, за 13 борсови сесии. Преди това, индексът загуби 13.3% между 3-ти ноември 2015-та година и 11-ти февруари 2016-та година, за период от 68 търговски сесии.

„Хората се колебаят да влязат в пазара“, коментира Павлик, пред финансовото издание CNBC. “Те очакват корекция, но такава така и не се случва. Всеки път, когато има продажби на пазара, в крайна сметка, е налице консолидация и нов ръст“, допълва още експертът.

От началото на бичия пазар през 2008-ма година, пазарът е регистрирал корекции от 5%, средно на всеки 56 търговски сесии, според данните на Dow Jones.

Трябва да отбележим факта, че до момента, са налице 108 търговски сесии, без понижение за индексите S&P 500 и Dow Jones, без спад от 1%, или повече.

Експертите са на мнение обаче, че предвид на настоящата „резистентност“ на пазара, особено след повишението на лихвите от Фед и намека за още две повишения, ще е все по-трудно да се инициира спад от 5%.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *