вторник , януари 23 2018
Начална Страница / Борси / Инвеститорите изнервени от предстоящите избори, златото с едномесечен връх

Инвеститорите изнервени от предстоящите избори, златото с едномесечен връх

Минималната разлика между кандидатите за президент в САЩ – Хилъри Клинтън и Доналд Тръмп, изнервя сериозно инвеститорите. Златото поскъпна за шести пореден ден, докато индексите и мексиканското песо, отбелязаха понижения.

Мобиус: Златото може да поскъпне с 15% през 2017 година

Благородният метал се повиши до едномесечен връх, след като фючърсите на щатските и европейските индекси сочат отваряне на отрицателна територия, а азиатските индекси са при най-ниските си нива от септември насам.

Златото добави 0.4% към стойността си до ниво от 1 300 долара за унция с незабавна доставка.

злато и монети

Според изследвания на FiveThirtyEight, шансовете на Клинтън да стане президент са 68%. Това е с 14 процентни пункта по-малко в сравнение с миналия петък, преди от ФБР да обявят, че са подновили разследването си върху имейлите, изпращани от Хилъри, докато е заемала високопоставен държавен пост.

Междувременно, инвеститорите повишиха очакванията си за декемврийско повишение на лихвите, след вчерашното заседание на комитета по парична политика, на което лихвите бяха запазени без промяна.

„Политическата несигурност, във връзка с предстоящите избори в САЩ, определено тежат на пазара“, коментира Елиас Хадад, главен валутен стратег в Commonwealth Bank of Australia, цитиран от CNBC. “Повечето социологически проучвания сочат, че надпреварата между двамата кандидата ще е ожесточена“, допълва още Хадад.

Петролът поскъпна с 0.7% до 45.67 долара за барел, след спада му от 2.9% вчера. Поевтиняването стана реалност след данните за повишение на запасите на петрол в САЩ с 14.4 милиона барела през изминалата седмица. Това бе най-големия им ръст от началото на статистиката през 1982 година.

Средните очаквания на анализаторите бяха за ръст на запасите на петрол с 2 милиона барела през изминалата седмица.

Фючърсите на S&P 500 се понижиха днес с 0.3%, след седми ден на загуби за широкия показател. Това е най-дългата губеща серия на индекса от ноември 2011-та година насам.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *