сряда , януари 18 2017
Начална Страница / Борси / Внимание: S&P 500 е надценен със 72% (според този любим на Бъфет индикатор)

Внимание: S&P 500 е надценен със 72% (според този любим на Бъфет индикатор)

Има много начини да се съпоставя широкия щатски индекс с различни финансови съотношения и да се определя, дали е надценен или подценен. Едно съотношение обаче, и то ключово, сочи че индексът може да е надценен и то много надценен.

И това е сравняване на пазарната капитализация на индекса с БВП на САЩ.

Вижте още: Как да станете по-добър инвеститор?

От 1964-та насам, средната пазарна капитализация е била 57% от БВП на най-голямата световна икономика. Към края на март обаче, тази оценка съставлява 99% от щатската икономика. Това е с над 70% над средните нива (72% по-точно).

Това е само едно от съотношенията сочещи, че индексът е скъп в исторически план, според анализатори от Bank of America Merrill Lynch, изчислили съотношението.

888

Това е един от любимите индикатори на Уорън Бъфет, според който гениалният инвеститор се ръководи за пазара.

Как да инвестирате като Уорън Бъфет

Друг ключов показател за индекса, като бъдещото му съотношение цена – печалба също е при тревожни нива, макар и значително по-малко над средните стойности, в сравнение с горепосочения показател.

Пазарът е нормално оценен или подценен, според много по-малко съотношения, като цена-счетоводна стойност и цена-разполагаем кеш.

„Логиката е, че трябва да има корелация между ръста на БВП и ръста на печалбите, а тази връзка е нарушена“, коментира Джина Санчез, пред финансовото издание CNBC.

Провери също

etf

2016 – рекордна година за индексните фондове

Има тенденции, които приключват и такива, които продължават в продължение на години. Може би, втората …

plus500