понеделник , януари 22 2018
Начална Страница / Борси / Среброто „подлудя“

Среброто „подлудя“

Помните ли, когато писахме, че ръстът в цената на среброто може да е едва в своето начало. Е, нещата за метала изглеждат много добре. Вчера той добави нови близо 5% към стойността си, като достигна нива от 20.6 долара за унция, след повишение от около 1 долар в рамките на деня.

Това бе най-високата стойност за благородния метал от август на 2014-та година. По-рано през деня среброто моментно се повиши над психологическата граница от 21 долара, за пръв път от юли на 2014-та година. После обаче металът върна част от спечеленото.

silver

Ако повишението на среброто продължи през тази седмица, ще видим ръст от близо 15% за по-малко от седмица.

Основният двигател в ръста на цената на среброто са очакванията за монетарни облекчения от страна на британската централна банка, след референдума в страната.

Подобни монетарни облекчения биха могли да инициират понижение в цените на останалите активи, което стимулира инвеститорите да погледнат към така наречените „сигурни активи“, за каквито се приемат златото и среброто.

Не изтървайте тази златна инвестиционна възможност

С последното си повишение, среброто вече е добавило над 50% от началото на 2016-та година, като е сред най-добре представящите се суровини за този период.

Разбира се един фактор, който също може би допринесе за поскъпването на среброто вчера бе това, че щатските пазари бяха затворени за честването на „Деня на независимостта“, което сериозно бе понижило ликвидността на метала.

Провери също

петрол

Акциите на Seadrill поевтиняха с над 50% – защо това е голяма новина?

Чували ли сте за компанията Seadrill Ltd. Това е норвежка офшорна дрилинг компания, контролирана от …

Един коментар