вторник , февруари 20 2018
Начална Страница / Борси / Проста система за търговия със злато

Проста система за търговия със злато

Простите неща, са тези към които трябва да се придържате, когато търгувате на финансовите пазари – това е съвет, даван на инвеститорите не от един и двама велики инвеститори, сред които и гениалният Уорън Бъфет.

В този ред на мисли, сега ще ви покажа, една проста стратегия за търговия със злато, която може да използвате, като второ мнение, при вземане на инвестиционни решения, да инвестирате в благородния метал.

Всъщност в настоящия момент на несигурност, все повече инвеститори поглеждат към златото. Отношенията между Русия и САЩ са напрегнати, след въздушните удари на САЩ в Сирия, които от Кремъл определиха като „агресия срещу независима страна”.

Предстоят избори във Франция и Германия, с доста неизвестни, а  политиката на Тръмп е повече от неясна, както и последствията до които ще доведе… Когато, към това прибавим и близостта на водещите световни борсови индекси до рекордни стойности, златото може да се превърне във все по-предпочитан избор от инвеститорите.

Та каква е стратегията?

Стратегията е представена от експерти от Daily Wealth и включва дълги позиции в злато, ако цената му е над 10-месечната му пълзяща средна величина и скъсяване, ако цената на златото е под посочената средна величина. Звучи просто нали? Да… Значи сме изпълнили изискването за простота.

Какъв е бил резултатът от тази система?

Бектестове на системата от 1971-ва година насам сочат, че тя е носела доход на инвеститорите в размер на 16.8% на година, когато златото е било купувано (цената му е била над 10-месечната му пълзяща средна) и доход от 2.9%, когато е било продавано (цената е била под 10-месечната пълзяща средна).

За сравнение, следване на простата стратегия „купи и дръж”, при златото, за разглеждания период е донесла средна годишна доходност за инвеститорите в размер на 8%.

Накратко, инвеститорите определено е трябвало да бъдат в злато, когато са имали сигнал за „покупки“.

Обобщени, резултатите от системата изглежда, горе долу така:

Между 2001 и 2012-та година системата е давала чести сигнали за „покупка“.

Между 2012 и 2015-та година са доминирали сигналите за „продажба“.

През 2016-та година, системата е давала сигнали за покупки, през първата половина и сигнал за продажба от средата на октомври.

Как изглежда златото към днешна дата и какъв сигнал дава, на база на изискванията на системата?

Както виждаме от средата на ноември на миналата година, златото е давало сигнали за продажба. Добрата новина за инвеститорите е, че вчера, цената на златото се повиши убедително над посочената 10-месечна средна величина и дава сигнал за покупки. Единственото, което трябва да направи златото е да се задържи по-трайно над червената линия, за да може да се приеме сигнала, като „перспективен”.

Пред инвеститорите е налице възможност да купуват метала в момента, или при последваща слабост и доближаване в по-голяма степен до линията, с поставяне на близък стоп, под границата.

Още по-убедителен сигнал за посоката на златото ще се даде и при преминаването на благородния метал, над горната граница на очертания „стесняващ се триъгълник” на седмична графика. За подобен пробив, можем да говорим, ако златото премине психологическата граница от 1 300 долара за унция. При наличието на подобно преминаване на горната граница, може да се очаква засилване на възходящия тренд при метала, в дългосрочен план и тест на върха от 1 900 долара на унция.

Разбира се, добре е инвеститорите, да имат в предвид, че историческото представяне на един актив, или една система, не дават гаранции за бъдещото такова. Както и че търговията на финансовите пазари е свързано със сериозни рискове от загуба на капитал.

 

Провери също

злато

Златото ще поскъпва през 2017 година

Златото ще поскъпне през тази година, въпреки перспективите за нарастване на физическото предлагане на метала, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *